LEENDERZ Goud & Zilver-fonds (LFGS-fonds)

Het LEENDERZ Goud & Zilver-fonds is opgericht om het voor iedereen mogelijk te maken om veilig en in Nederland gehouden fysiek goud en zilver te bezitten.

Goud en zilver wordt ook Gods geld genoemd. Daarmee wordt verwezen naar dat het universum goud en zilver heeft gemaakt en het in de aarde van nature voorkomt. Mensen kunnen dit niet tegenhouden, maken, manipuleren of veranderen. Goud en zilver is geen investering, er komt geen winst of rendement uit. Je koopt het alleen omdat het door de duizenden jaren heen waardevast blijkt te zijn en het nooit vergaat. Centrale banken kopen goud in vanwege deze eigenschappen en zo doen wij dat ook. Rond het jaar nul kocht je voor 20 zilverstukken een paard. In het jaar 2019 koop je voor 20 zilverstukken nog steeds een paard. ;-)

De verhouding goud en zilver in dit fonds is in EURO uitgedrukt gemiddeld 50% goud en 50% zilver. Wij kopen met name goudstukken en zilverstukken. Deze stukken zijn een Troy-ounce per stuk en dat is 31,103 gram. Wij kopen meestal de Canadese Maple-Leaf of de Oostenrijkse Wiener Philharmoniker goud- en zilverstukken. Doordat wij goud- en zilverstukken aanhouden en geen goud- en zilverbaren, hoeven wij over het zilver geen btw te betalen. Daarnaast kun je een kilo goud niet gemakkelijk verdelen wanneer dat nodig is. Met deze kleinere eenheden is de voorraad gemakkelijk onder de deelnemers te verdelen in het geval dat de stroom uitvalt, geld niets meer waard zou zijn of welke willekeurige andere denkbare crisis zou optreden.

Bel of mail voor inleggen of meer informatie.